top of page

Ljud & kortvideos

Ljudfiler

Här hittar du de övningar som vi lär ut i projektet Yoga hela livet. Du är välkommen att göra dessa övningar själv eller tillsammans med äldre som bor där du arbetar.

Landa 4 minJosephine
00:00 / 04:13
Medvetandegöra andetagetJosephine
00:00 / 04:20
Lyssna på ljudJosephine
00:00 / 05:01

Övningarna nedan ingår inte i Yoga hela livets utbildning till yogainspiratör men du är välkommen att testa dem och använda dem i din roll som Yogainspiratör!

Bhu Mudra Jeanette
00:00 / 02:41

Bhu Mudra, en övning du enkelt kan utföra under några minuter.  Bhu står för jord och den hjälper dig att jorda dig i nuet och balansera din energinivå. Utförs sittandes.

ÅterhämtningspausJeanette
00:00 / 06:53

Här förlänger du utandningen under 11 andetag. Ett enkelt knep för att stressa av och aktivera det parasympatiska nervsystemet och hjälper dig till den viktiga återhämtningningen, det s.k. “rest and digest-läget". Kan utföras sittande, liggande eller t.o.m. stående för att tackla en stressfylld situation.

Ett verktyg för att förhindra ältande och syftar till att ge dig förnyad energi. Här förlängs utandningen vilket aktiverar det parasympatiska nervsystemet och hjälper dig till den viktiga återhämtningningen, det s.k. “rest and digest-läget”. Kan utföras liggande eller sittandes.

Fullt yogiskt andetag Jeanette
00:00 / 03:26

En liggande andningsövning där vi utforskar det fördjupade andetaget till magen, bröstkorgen och nyckelbenen. Den syftar till att öka lungkapaciteten och hjälper dig ta längre, djupare andetag för ökad syresättning och ökat lugn. Kan även utföras sittandes.

Videos

Mjuk yoga på matta 30 min
Stärkande yoga med stol 20 min
Mjuk yoga på stol 20 min
Släpp taget meditation 3 min
bottom of page