top of page
  • levinjeanette

Vi som jobbar i Yoga Hela Livet-projektet

Under de närmsta veckorna presenterar vi vårt engagerade team, idag är det Josephines tur.


Jag heter Josephine Norrbo och jag utformade projektidén Yoga hela livet tillsammans med min syster Johanna. Jag skrev hela ansökan till projektet och arbetade under 1,5 år som projektledare på 50% på Yoga hela livet. Jag sitter i Yoga för allas styrelse och grundade föreningen med Johanna. Jag slutade i projektet juni 2021 för att doktorera i landskapsarkitektur.


Yoga är för mig inget i sig själv, det är bara ett ord om man inte fyller det med mening. Yoga kan idag vara så många olika saker. För mig är det mest intressant att arbeta med yoga som ett verktyg att hjälpa mig själv och andra människor att leva lite friare, lättare och närmare det som är verkligt. I föreningen Yoga för alla strävar vi efter att nå ut med yoga till personer som inte själva har enkel access till yoga och därför kändes det naturligt att erbjuda yoga till äldre inom äldrevården. Äldreboenden är ett av vårt samhälles viktigaste platser, där människor spenderar den sista tiden i sitt liv. Det rymmer så mycket och jag tycker det är orimligt att samhället lägger så lite tid och energi på att förbättra och undersöka vad de personer som lever och arbetar inom äldrevården behöver. Av den anledningen känns det väldigt meningsfullt att kunna bidra med yoga som en möjlighet att utforska just de frågorna.


Jag har över 1000 h utbildning inom yoga och yogaterapi. Jag är utbildad inom Trauma Center Trauma Sensitive yoga som är en terapeutisk form av yoga för personer som har komplex PTSD. Jag har de senaste åren arbetat heltid med yoga men nu tagit en paus för att ägna mig åt mitt avhandlingsarbete inom landskapsarkitektur som är mitt andra yrkesområde.


Mitt starkaste yogaminne är den första gången jag gjorde yoga. Jag levde då i en mycket svår och smärtsam tillvaro där varje dag kändes som en kamp. Jag drogs till yoga och efter min första klass insåg jag att jag inte slappnat av på många många år. Jag upplevde en orubblig frid och en känsla av att vara trygg och hållen och jag förstod att jag hittat en väg mot helade.97 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page