top of page
  • levinjeanette

Vi som jobbar i Yoga Hela Livet-projektet

Under de närmsta veckorna presenterar vi vårt engagerade team, idag är det Irina Khitrovas tur.


Mitt namn är Irina. I projektet jobbar jag som projektledare samt yogalärare.


När jag fick erbjudande om att vara en del av detta projekt kändes det JA direkt. Jag har ett par gamla minnen från mina besök på äldreboende då jag blev ledsen av att se gamla människor ensamma och hjälplösa. Jag kände sorg och rädsla inför åldrandet både för egen del och för mina föräldrar. Ju mer jag lär mig om åldrandet och ju mer jag praktiserar yoga desto lugnare och mer accepterande känner jag mig inför det privilegiet som inte alla har - att få åldras.

Jag är övertygad om att om vi lär oss att vända uppmärksamheten inåt kan vi finna jämnmod som alltid finns där. Att vi kan bortse från våra omständigheter, våra kroppar, ålder, problem och bekymmer och se vår innersta kärna. Och att om vi gör det kan vi se hur lika vi är. Jag vill kunna förmedla det både för äldre människor på äldreboende och anställda som jobbar med äldre. Jag hoppas att yoga och meditation kan bidra till mer glädje och ro och mänsklig samhörighet.


Jag har i flera år delat yoga som redskap för välbefinnande med många olika människor, gamla som små, flyktingar, arbetslösa, utbrända. Delar av yoga kan användas som verktyg för lugn och harmoni och det är glädjande att till och med svensk sjukvård har sedan en del år tillbaka fått upp ögonen för yoga.


Mina starkaste yoga upplevelser är de stunder då jag har lyckats att bli helt närvarande i min kropp. Det är verkligen små korta glimtar men då känner jag mig högst levande.

79 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page