top of page
  • Skribentens bildJosephine Norrbo

Ett år senare - och vilket år!

Ja vi har varit ganska dåliga på att blogga - vi erkänner! Men här kommer en uppdatering på vad som hänt under detta, ganska speciella, år.

Ganska snart efter starten av Yoga hela livet kom den nu så välkända coronapandemin och satte stopp för våra aktiviteter. Uppstartsfasen gick helt enligt plan men när vi skulle börja hålla klasser på våra boenden så var det tyvärr inte möjligt. Men, som yoga lär oss, måste vi öva oss att leva som en flod och mjukt möta alla de hinder som livet bjuder på. Så, vi satt istället igång att utbilda personalen på de boenden vi skulle haft yogaklasser!


I vår originalplan ingår att utforma ett utbildning på 20h riktad till personal inom äldreomsorgen till Yogainspiratör och nu fick vi möjlighet att starta tidigare med detta. På många sätt har det varit tråkigt att inte kunna få komma in på boendena och själva möta de äldre och dela yoga med dem men vi har också lärt oss massor av att ha så mycket tid med personalen. I Malmö ska vi just avsluta tre personalgrupper som under hösten/vintern lärt sig om yoga, hittat sin egen praktik och börjat dela den med äldre på de boenden de arbetar. Vi har även snart en klar första grupp i Munkedal.


I väntan på att vi ska kunna hålla egna klasser på äldreboendena startar vi nu en ny omgång av personalutbildning i Malmö, vilket vi ser fram emot! Personalen inom äldreomsorgen har haft ett mycket slitsamt år och vi tror verkligen på att enkla metoder från yoga och meditation kan ge dem möjlighet att vara mer i kontakt med sig själva och sina egna behov. På så sätt blir det möjligt att erbjuda de boende en liten stund av rörelse, andning, avslappning eller meditation som ger både boende och personal en liten medveten paus.


Många av våra hypoteser har visat sig verka stämma, som att yoga kan ge minskad oro eller välbehag men vi har också lärt oss massa nytt av personalen och deras interaktion med de boende. Mer om det hittar ni här och i vår kommande bok!14 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page